Останні новини у beauty-сфері

Які причини появи лупи

Назад у блог
Які причини появи лупи
15 / 01 / 21

Здорове і доглянуте волосся залишається одним з найцінніших багатств будь-якої дівчини. Щоб зберегти їхній блиск, обсяг і шовковистість, доводиться витрачати чимало часу на щоденний догляд, ефективність якого залежатиме від правильно підібраних косметичних засобів. Серед поширених проблем, з якими стикаються багато власниць розкішних кучерів, варто виділити лупу. Ця неприємність говорить про те, що шкіра голови отримує недостатньо харчування, тому потрібно переглянути підхід до харчування волосся.

Основні види лупи 


Чому з'являється лупа? Подібне питання цікавить багатьох дівчат, які зіткнулися з нею у повсякденному житті. Одним із факторів, що призводить до появи лупи, є стрес. Регулярне хвилювання запускає в організмі процеси, при яких шкіра голови починає лущитися. З цієї причини стресові ситуації можуть стати причиною утворення великої кількості лупи та шкірного сала, що заважає волоссю нормально розвиватися.

Вивчаючи питання, чому виникає лупа, слід зазначити, що захворювання може бути викликане грибковою інфекцією. Malassezia є одним із найпоширеніших видів грибка, який присутній у нормальних умовах на шкірі людини. Якщо його колонії починають розростатися, це може стати причиною лупи. До збільшення кількості маласезія призводить зниження ефективності роботи нашої імунної системи, що також може бути наслідком надмірного хвилювання.

Розглядаючи основні причини лупи, слід звернути увагу на шкірне сало. Якщо епідерміс виробляє велику кількість себуму, то поява лупи стає практично неминучим. Шкірне сало служить природним засобом, який захищає наше волосся.

Фахівці, які стежать за станом шкіри голови, поділяють лупу на кілька видів. Визначившись із тим, якого з них належить лупа, буде простіше призначити найбільш ефективне лікування пацієнта. Лупа буває жирною або сухою. В останньому випадку лупа зазвичай викликає свербіння, тому терпіти цю проблему стає складніше. Якщо у людини під час діагностики виявляється вугровий висип та лусочки на шкірі голови, то йдеться про дисбаланс гормонів в організмі.

При підвищеній жирності шкірного покриву зазвичай діагностують другий тип лупи. До її появи призводить перекриття сальних проток, що стає причиною не тільки лупи, а й активного випадання волосся. Ця проблема припускає, що для її вирішення потрібно обов'язково звернутися до дерматолога, який допоможе знайти ефективне лікування.

Як показує практика, розвиток лупи може бути викликано різними факторами. Наприклад, до лущення шкіри голови схильні люди, які стикаються з такими захворюваннями:

  • розлади ендокринної системи;
  • порушений гормональний баланс;
  • захворювання кишкового тракту;
  • інфекційні захворювання;
  • неправильний раціон;
  • ослаблений імунітет.

До появи лупи схильні ті люди, які регулярно стикаються з перевтомою, не приділяють уваги правильному догляду або мають відповідну спадковість. Поставити діагноз та пройти лікування можна лише після візиту до трихолога. Лікар застосує сучасні методи діагностики, а у разі потреби скористається допомогою фахівців із суміжних галузей.

лечение перхоти

Як швидко позбутися лупи? 


Щоб знизити інтенсивність лущення шкірного покриву, необхідно слідувати простим рекомендаціям. Насамперед потрібно забезпечити регулярність догляду. Як прибрати лупу? Для цієї мети буде потрібна косметика для волосся, до складу якої входять протигрибкові засоби. Також позитивний ефект матимуть препарати, де міститься селен, сірка, дьоготь та інші інгредієнти. Варто скористатися комбінованим засобом догляду, щоб вирішити відразу кілька проблем.

Щоб підтримувати епідерміс у хорошому стані, необхідно збільшити кількість живильних мікроелементів у раціоні, наповнивши його вітамінами. Раціон має бути збалансованим. У ньому має бути достатньо клітковини і жирних кислот.

До спеціальних процедур, які дозволяють покращити стан шкіри голови, належать пілінг. Йдеться про механічний або хімічний пілінг, який проводять фахівці салону краси Bloomnails. У процесі догляду за волоссям та шкірою голови варто користуватися косметикою, багатою на натуральні екстракти. У нас ви завжди можете замовити послугу догляду за волоссям, яка допоможе позбутися лупи та підтримувати шкірний покрив та волосся в ідеальному стані.

в інтернет-магазин Зателефонувати