Останні новини у beauty-сфері

Як робиться індійський масаж ніг?

Назад у блог
Як робиться індійський масаж ніг?
15 / 09 / 20

Індійський масаж ніг є досить популярною процедурою і здійснюється кваліфікованими майстрами з застосуванням додаткових підручних пристосувань. Така процедура представлена поєднанням класичного масажу, вправ з м'ячем і активізацією певних точок на стопах пальцями. На сьогоднішній день даний варіант масажу дуже актуальний для людей різних вікових категорій, які бажають не тільки максимально розслабитися під час процедури, але і провести профілактику і лікування певних захворювань.

Скільки триває і як робиться індійський масаж ніг?

Перед початком сеансу клієнту необхідно поділитися з майстром своїми проблемами, пов'язаними за станом здоров'я, внутрішніми переживаннями та іншими неприємними відчуттями. Тільки після проведення такої бесіди майстер зможе підібрати потрібну техніку, допоможе максимально розслабитися і позбавить від проблем.

В процесі проведення масажу клієнт може сидіти або лежати. Необхідно вибрати найбільш зручну позу, щоб людина міг розслабитися. На одному із етапів процедури клієнт лягає на живіт, під коліна йому підкладається спеціальний валик.

Техніка індійського масажу ніг кілька відрізняється від проведення масажів інших видів. Перед початком процедури майстер досконало вимиває руки. Після того як руки насухо витерті чистим рушником, на них наноситься ароматичне масло. Попередньо засіб з найбільш приємним для клієнта ароматом підігрівається. Таким чином, шкіра ніг буде максимально розслаблена.

індійський масаж ніг

На початковому етапі проведення майстри масажу використовують класичні прийоми. Основними діями такої процедури є легке погладжування шкіри і розтирання її з метою поліпшення кровообігу. Руху здійснюється у напрямку п'ята-пальці, потім воно змінюється. Такі рухи здійснюються протягом 5-10 хвилин. Наступним важливим етапом є потягування кожного пальчика протягом кількох секунд.

Часто майстри використовують спеціальний масажний м'яч, який розкачується по всій стопі. Попередньо м'ячик необхідно змочити розігрітим маслом. Чоловік відчуває тепло і може максимально розслабитися, що особливо важливо для гарантованого ефекту.

Індійський масаж стоп від кваліфікованих майстрів

індійський масаж стоп

Професійні майстри рекомендують проводити масаж стоп у поєднанні з масажем поперековій області, сідниць і нижніх кінцівок. Такі процедури часто призначають при:

  • артриті, артрозі та інших захворюваннях суглобів;
  • безсонні;
  • головний болю;
  • менструальної болю;
  • імпотенції;
  • гіпертонічній хвороби.

Ефективність проведення індійського масажу при відхилення від норми в роботі різних систем організму пов'язана з безпосередній зв'язком стоп з рефлекторними зонами. Певні точки стопи відповідають за стан різних органів. При високому професіоналізм майстри пацієнт отримає кваліфіковану допомога. У деяких випадках індійський масаж може не тільки стати профілактичної процедурою, але і позбавити людини від сильних болів та інших несприятливих симптомів.

Користь масажу стоп доведена численними позитивними відгуками пацієнтів. У певних випадках після проведення потрібної кількості сеансів (призначається в індивідуальному порядку) клієнти відзначають відсутність больових відчуттів і значна поліпшення стану здоров'я. Ефективність масажу залежить від ступеня захворювання і подальшого способу життя клієнта.

в інтернет-магазин Зателефонувати