Останні новини у beauty-сфері

Основні правила очищення шкіри обличчя

Назад у блог
Основні правила очищення шкіри обличчя
28 / 07 / 21

З цієї причини виробники косметики пропонують великий асортимент засобів, що дозволяють виконати подібні рутинні процедури з максимальною ефективністю, усуваючи чимало проблем при їх регулярному виконанні.

На поверхні шкіри постійно знаходиться велика кількість сторонніх частинок, включаючи елементи декоративної косметики, пил, ороговілі клітини, а також інші речовини. Позбутися від них необхідно оперативно, щоб не призвести до негативних наслідків їх тривалого перебування на поверхні шкіри. До останніх відносять загрозу виникнення запальних процесів. Забруднення є просто ідеальне середовище для розвитку різних бактерій, які можуть призводити до виникнення прищів. Інша причина проводити очищення шкіри регулярно полягає в тому, що в іншому випадку домогтися високої ефективності від уходовой косметики не вдасться. Корисні речовини будуть гірше проникати крізь шар забруднень, тому вони не зможуть наситити шкіру так, як повинні були це зробити.

Етапи очищення шкіри

Якщо шкіра є чистою, то вона має гладку і зволожену поверхню. Такий шкірний покрив буквально сяє, але не має характерного жирного блиску. Про високий ступінь забруднення шкіри можуть свідчити:

  • розширення пор;
  • поява чорних крапок;
  • придбання шкірою більш тьмяного відтінку.

Для очищення потрібно якісна косметика для обличчя, яка представлена ​​в нашому каталозі. Зазвичай використовується не менше трьох засобів з уходовой лінійки, які застосовуються послідовно.

Демакіяж

Подібна процедура являє собою перший етап, який треба буде пройти кожній дівчині для збереження чудового вигляду власної шкіри. Зазвичай в процесі видалення макіяжу з поверхні епідермісу користуються такими засобами, як:

  • мицеллярная вода;
  • гідрофільне масло;
  • молочко;
  • серветки для зняття макіяжу.

Саме перераховані склади найкращим чином підходять для видалення макіяжу, дозволяючи розчинити частинки і видалити їх з поверхні при обробці шкіри ватним диском. Важливо використовувати кошти так, щоб не травмувати і не розтягувати шкіру надміру, тому демакияж рекомендується проводити уздовж масажних ліній. Особливо обережно потрібно ставитися до шкіри очей, яка дуже чутлива і не виносить тертя. Для видалення макіяжу в зоні очей потрібно покласти ватні диски до століть на кілька секунд, після чого акуратно видалити частинки косметики.

Умивання

Наш каталог брендового косметики створений спеціально для того, щоб навіть сама вимоглива дівчина змогла підібрати засоби, здатні забезпечити належний догляд за шкірою в будь-якій ситуації. Переходячи до етапу умовно, необхідно скористатися наступними засобами:

  • гель;
  • пінка;
  • бальзам.

Багато хто вважає, що в ранковий час досить застосувати звичайну воду, щоб привести в повний порядок власну шкіру після сну. Але на практиці в цей час наш організм також виділяє шкірне сало, як і під час неспання, тому умивання буде важливим етапом, під час якого без пінки або гелю точно не обійтися.

Тонізація

Тоніки представляють собою спеціальну рідину, яка наповнена різними активними компонентами. Дія такого складу націлене на досягнення декількох результатів:

  • відновлення ph-балансу шкіри;
  • завершення очищення;
  • усунення забруднень зі структури пор;
  • підготовка шкіри до наступного етапу.

Для зручності покупців всі існуючі тонізуючі засоби бувають очисними, зволожуючими і матуючим, що дозволяє підібрати косметику відповідно до особистих потреб.

Глибоке очищення

Наводячи шкіру в повний порядок, необхідно пам'ятати про ті переваги, яких дозволяє досягти глибоке очищення. Для підвищення ефективності слід скористатися розпарюванням, а після спеціальними засобами, які акуратно наносять на поверхню шкіри. Також можна скористатися маскою, яка володіє розпарюють впливом на шкіру. Серед засобів для глибокого очищення можна виділити:

  • скраб;
  • гоммаж;
  • домашній пілінг;
  • глиняні маски.

Відмінного результату дозволяють досягти маски, які ідеально підходять для домашнього застосування. Якщо ж скористатися послугами салону краси Bloom, то тут перелік процедур для глибокого очищення шкіри буде більшим і включає в себе ручну чистку, яку здійснює косметолог, усуваючи різні дефекти шкіри, дотримуючись умов максимальної стерильності. Ультразвукове очищення дозволяє зруйнувати чорні точки і комедони на поверхні шкіри, привівши її у повний порядок. Попитом користується і вакуумна чистка, при якій забруднення вдається виштовхнути на поверхню шкіри, користуючись вакуумним обладнанням. Для хімічного очищення шкіри застосовують фруктові кислоти, відмінно вирівнюють мікрорельєф і видаляють відмерлі клітини.

Очищення за типом шкіри

При виборі засобів для очищення шкіри слід звертати увагу на її тип, що дозволить домогтися найбільш виразних результатів після завершення процедури. Більшість косметологів виділяють такі різновиди типів шкіри:

  • жирна і проблемна шкіра;
  • нормальна шкіра;
  • комбінована шкіра;
  • суха шкіра.

Якщо у дівчини суха шкіра, то для неї водопровідна вода може виявитися не кращим вибором для очищення, так як вона призведе до додаткової стягнутості і сухості шкіри. Кращим рішенням буде придбати спеціальний крем, який використовують для вмивання. Текстура крему може бути найрізноманітнішою, починаючи від легких кремів і закінчуючи насиченими бальзамами, які мають воскову текстуру. Також суха шкіра добре сприймає молочко.

Якщо у дівчини нормальна шкіра, то вона може виконати демакияж з використанням звичайних ватних дисків. Також буде корисним мати під рукою міцелярно воду. Не слід забувати про те, що її ще потрібно змити водою, так як пави, що містяться в косметиці, не повинні залишатися на поверхні шкіри.

Комбінована або жирна шкіра передбачає застосування гелів, створених спеціально для вмивання. Застосовувати їх слід в два етапи. Насамперед потрібно видалити залишки макіяжу з поверхні шкіри, а на другому етапі відбувається додаткове очищення шкіри від зайвого шкірного сала і забруднень, які встигли в'їстися в шкірний покрив. Очищення додатково передбачає усунення жирного блиску шляхом нанесення матуючого тоніка або лосьйону. Тільки після цього рекомендується скористатися зволожуючими засобами. Складність макіяжу також впливає на вибір засобів, які будуть використані з метою його усунення. Якщо макіяж був складним, то слід скористатися очищає маскою, яка має глиняну основу, так як вона дозволить усунути навіть глибокі сліди забруднення.

правила очищення шкіри обличчяСкільки разів на день необхідно очищати шкіру?

Головним правилом для тих, хто бажає зберегти свою шкіру в ідеальній формі, стане правильна і своєчасна очистка, яку потрібно проводити:

  •     вранці;
  •     ввечері. 

Найбільш важливою очищенням буде вечірня. Це не дивно, якщо врахувати, що саме за період дня на поверхні шкіри з'являється найбільшу кількість забруднень, які потребують усунення. Вони можуть порушити або утруднити фізіологічні функції шкіри, а також перешкоджати природному синтезу себума. При регулярному очищенні шкіри можна не тільки поліпшити власні відчуття від пройденої процедури, але і освіжити шкірний покрив.

Грубі помилки в очищенні шкіри обличчя

Щоб не допустити помилок під час виконання процедур з очищення шкіри, слід звернути увагу на наступні нюанси:

  • Температура води. Буде не кращим рішенням вмиватися крижаною водою, так як це може стати причиною появи судинної сітки, усунути яку буде досить важко. Гаряча вода також може привести до почервоніння або лущення шкіри.
  • Якість води. Не рекомендується використовувати для вмивання водопровідну воду, так як вона містить безліч солей і домішок, які лише погіршують стан шкірного покриву.
  • Використання мила. Сьогодні для вмивання використовуються спеціальні склади, що дозволяють добитися найбільш якісного результату в процесі проведення процедури очищення, серед яких можна виділити гелі, лосьйони або пінки.
  • Використання неякісних засобів. При покупці косметики слід приділити пильну увагу її якості, який мав би піддаватися сумніву. Тільки якісні компоненти допоможуть домогтися виразного результату і зберегти його на довгий час.

Наш інтернет-магазин косметики BLOOM пропонує широкий асортимент косметичних засобів, що дозволяє порівняти їх між собою і вибрати серед них засіб, яке буде повністю відповідати вашим уявленням про красивою і доглянутою шкірі.

На що звернути увагу при виборі очищувальних засобів?

При покупці кошти для очищення шкіри слід віддавати перевагу м'яким ПАВам, які включають до свого складу:

  • Coco-Betaine;
  • Coco-Glucoside;
  • Carpylyl;
  • Cocamidopropyl.

За своєю ефективністю вони не поступаються аналогам, але в той же час дозволяють добитися більш дбайливого впливу, виключивши порушення ліпідного бар'єру шкірного покриву. Уходовая косметика для очищення комбінованої або жирної шкіри повинна мати в своєму складі молочну або саліцилову кислоту. Також слід скористатися компонентами, які сприяють злущування ороговілих клітин, усунення чорних крапок або зменшення вироблення себума.

в інтернет-магазин Зателефонувати