Останні новини у beauty-сфері

Як доглядати за шкірою обличчя взимку?

Назад у блог
Як доглядати за шкірою обличчя взимку?
23 / 12 / 20

У зимовий період особливо яскраво помітна нестача вітамінів, що позначається не тільки на нашому здоров'ї, а й на зовнішньому вигляді. Першою страждає шкіра, тому при виявленні ознак її хворобливості потрібно терміново додати до раціону фрукти та ягоди, багаті на вітаміни. Важливу роль у підтримці здорового стану шкіри відіграє вітамін Д, який можна отримати з їжі або під час прогулянок під зимовим сонцем. Для його заповнення слід додати до раціону гриби, риб'ячий жир, тунець, масло, вершки та зелень. У той же час слід пам'ятати, що всі вітаміни повинні бути представлені в нашому організмі збалансовано, щоб шкіра виглядала здоровою та доглянутою.

Основні поради щодо догляду за шкірою

З настанням холодів дуже важливо захистити шкіру від морозу та вітру, які роблять її більш сухою та призводять до втрати еластичності. Догляд за шкірою в холодну пору передбачає зміну стандартного комплексу процедур і додавання в арсенал косметики більш щадних препаратів, що очищають.

Правильне умивання стане запорукою відмінного стану шкіри. Для цього достатньо дотримуватися кількох простих рекомендацій:

  • не слід використовувати для вмивання гарячу воду, яка сушить шкіру;
  • намагайтеся користуватися милом, у якому вміст лугу буде мінімальним;
  • віддавайте перевагу засобам, позбавленим спиртів та сульфатів, які руйнують захисну оболонку шкіри та можуть призводити до лущення.

Для очищення шкіри в зимовий період краще підійдуть м'які засоби, включаючи муси чи олії, що дозволяють делікатно зняти залишки косметики. Взимку не варто використовувати засоби догляду, здатні відмити епідерміс «до скрипу», оскільки вони руйнують жирову плівку, що виступає природним бар'єром, що захищає шкіру від холоду.

У будинку повинна панувати атмосфера, щоб шкіра залишалася в ідеальному стані. Мікроклімат у квартирі з настанням холодів стає сухішим, тому не забувайте про використання зволожувачів. Частіше провітрюйте приміщення, щоб висока температура не призвела до надмірного висушування шкіри. Для цього також намагайтеся підтримувати температуру в приміщенні в діапазоні 20-23 °C.

Зимовий догляд за шкірою передбачає застосування відповідного крему. Стандартний засіб, яким ви користувалися для зволоження шкіри влітку, навряд чи впорається з поставленими завданнями взимку. Навіть якщо у вас нормальна шкіра, для зволоження та захисту буде потрібна ефективна косметика, що відповідає сезону. Взимку краще користуватися щільним кремом, який відрізняється високим вмістом мікроелементів. Він повинен мати олійну, а не водяну основу. При покупці крему для обличчя звертайте увагу на такі моменти:

  • >наявність напису oil-based, що говорить про жирову основу крему;
  • для ніжної та чутливої ​​шкіри потрібен крем for sensitive skin;
  • у складі крему для догляду за шкірою взимку має бути силікон, олії, а також гліцерин з гіалуроновою кислотою.
  • Корисною порадою стане покупка крему, до складу якого входять антиоксиданти, які здатні сформувати на шкірі захисний бар'єр. Пам'ятайте, що ваша шкіра потребує не тільки денного, а й нічного догляду. Перед сном слід скористатися натуральною олією чи сироваткою для обличчя. Відмінний ефект забезпечить косметика з мигдалем, органою, кокосом або авокадо.

    Захист шкіри обличчя на прогулянці має бути повноцінним. Так як взимку часто погода виявляється морозною, то в такі дні перед виходом на вулицю потрібно використовувати кольдкрем та спеціальну косметику, яка захищає епідерміс у найсуворіших умовах. Знайти такі косметичні засоби можна в аптеках, а за своєю консистенцією вони нагадують мазі.

    Правильний прийом душа в холодну пору року

    Одним із ключових моментів для підтримки здоров'я шкіри взимку є правильний прийом душа. Гаряча вода з настанням холодів буде не найкращим варіантом. Намагайтеся використовувати теплу воду, яка допоможе зберегти оптимальний гідробаланс шкіри після прийому душу. Також треба пам'ятати про обмеження прийому душа взимку. Не варто проводити під ним більше 7 хвилин, оскільки це призведе до пересушування шкіри. Після виходу з душу скористайтесь зволожуючим кремом, який повертає баланс вологи. 

    Правила ухода за лицом зимой

    Правила догляду за особою взимку

    Рекомендації щодо догляду в залежності від типу шкіри
    Вибираючи косметику, завжди враховуйте тип шкіри, яку вона буде нанесена. Найкраще скористатися гідрофільним маслом, а також сироваткою для зволоження жирної шкіри перед тим, як нанести крем. Взимку рекомендується не використовувати матування та відмовитися від підсушування шкіри. Найкраще для догляду підійдуть засоби, в які входить колаген, натуральні олії та екстракти, а також різні кислоти, включаючи еллагову та саліцилову.

    Суха шкіра та правильний догляд за нею 

    Для догляду за сухою шкірою слід використовувати щадні гелі, які допомагають тонізувати та зволожити її. Живлення буде зведено до використання крему, до складу якого входить сквалан або ланлін. Суха шкіра буде надійно захищена від холодів завдяки маслам з оливою, авокадо або кмину у складі, а також протеїнам, колагенам, екстрактам та різноманітним вітамінам

    Нормальна шкіра має потребу в кремах, котрі відрізняються більш щільною текстурою. Зимою варто перейти на комплексный догляд з допомогою ВВ-крему, котрий дозволяє забезпечити всі потреби шкіри впродовж дня. Очистка і маски такій шкірі потрібні в звичайному режимі.

    Зимовий догляд за облмччям в салоні краси Bloom дозволить залишатися привабливою в будь-яку пору року. Наші спеціалисти постійно підвищують кваліфікацію і віддають перевагу індивідуальному підходу в роботі з кліентами. Cалон краси Bloom володіє кращим обладнанням і може запропонувати широкий вибір косметики, завдяки якій шкіра буде захищена, зволожена і забезпечена всіма необхідними мікроелементами.

    в інтернет-магазин Зателефонувати