Останні новини у beauty-сфері

Що краще вибрати - шугарінг або віск?

Назад у блог
Що краще вибрати - шугарінг або віск?
29 / 07 / 20

Депіляція давно стала невід'ємною частиною догляду за тілом для жінок і дівчат. Подібні процедури здійснюються із застосуванням найрізноманітніших косметичних інструментів і технік. Вибір між способами депіляції часто залежить від власних уподобань. Найактуальнішими прийомами для видалення волосся залишається шугарінг і віск, і у кожного є свої переваги, які варто вивчити докладніше.

Нюанси професійної депіляції воском

Воскову депіляцію також називають ваксингом. Процедура полягає в тому, щоб нанести на поверхню шкіри гарячий віск, який повинен лягати у напрямку росту волосся. Для цією метою користуються:

  • бандажами;
  • шпателями;
  • картриджами.

Також віск можна розтирати рукою. Зазвичай для застигання розігрітому воску потрібно до 15 хвилин. За цей час волоски міцно прилипають до його поверхні, що дозволяє одномоментно видалити їх з поверхні шкіри різким рухом. Одним з головних достоїнств процедури є те, що волоски вдається видирати разом з фолікулами. Іншими перевагами ваксинга є:

  • при правильному виконанні процедури шкіра не буде травмована;
  • воскової депіляції вистачає на 2-4 тижні;
  • процедура досить проста у виконанні, що дозволяє проводити її будинку.

Ключовим моментом залишається регулярне повторення процедури, що дозволить набути необхідних навичок і забути про небажаної рослинності на тілі.

депиляция воском

Головні особливості процедури шугаринга

Все частіше в процесі депіляції більшість дівчат користуються більш сучасним складом. Йдеться про цукрову пасту, для виробництва якої застосовуються натуральні продукти. Скориставшись спеціальним набором, займатися депіляцією можна буде і в домашніх умовах. Техніка передбачає нанесення цукрової пасти на поверхню шкіри. Від ваксинга шугарінг відрізняється тим, що наносити склад потрібно проти росту волосся. Правильно приготовлена ​​паста відрізняється глибоким проникненням в епідерміс, завдяки чому відбувається фіксація фолікул в нанесеному складі. Під час видалення пасти необхідно рухатися в напрямку росту волосся. Цибулини рослинності видаляються разом з пастою.

Розглядаючи переваги даного методу, слід виділити такі нюанси:

  • Мінімальний ризик виникнення подразнення. В даному випадку ключовим моментом є покупка якісного готового складу.
  • Паралельно з видаленням волосків вдається також очистити шкіру, отримавши ефект як під час пілінгу. В ході шугаринга можна досягти глибокого харчування та зволоження епідермісу.
  • Процедура не вимагає особливих зусиль, відрізняється мінімальним дискомфортом.

особенности шугаринга

Подібність і відмінність процедур: на що звернути увагу?

Щоб зрозуміти, яку з технік депіляції краще вибрати, варто уважно вивчити подібності між воском і цукрової пастою. Обидва методи дозволяють досягти тривалого ефекту. Якщо користуватися послугами майстра регулярно, то можна помітити, що при кожному наступному сеансі волосся стає тонше і менш помітними. Гладкість шкіри зберігається до 4 тижнів.

Ще одна схожість полягає в тому, що для проходження процедури потрібна певна довжина волосся, що не перевищує 3-7 мм. Шугарінг і ваксинг підходять не тільки для видалення волосся на ногах, але і для будь-якої іншої зони на тілі, включаючи інтимні місця. Перед проведенням процедури слід обов'язково ознайомитися з обмеженнями, які є у даних методів депіляції. Поява подразнення після воску або цукрової пасти в основному пов'язано з недотриманням правил нанесення складу. Від процедури також варто відмовитися, якщо у пацієнта виявлена ​​алергія на віск або пасту.

Депіляція протипоказана в наступних випадках:

  • дерматологічні хвороби;
  • цукровий діабет;
  • венозний розширення вен;
  • апілломи, бородавки.

Між процедурами є і певні відмінності. Найочевиднішим є спосіб нанесення складу на поверхню шкіри. Віск наносять по зростанню волосків, а пасту проти зростання. Ця особливість дозволяє виділити характерні риси кожного методу. Так при депіляції воском ви відчуєте біль в момент видалення складу, що відбувається проти росту волосся. Шугарінг дозволяє знизити больові відчуття.

При підготовці цукрової пасти використовуються натуральні компоненти, що є важливою перевагою складу. Віск нерідко включає в себе хімічні реагенти, що може стати причиною алергії. Також потрібно звернути увагу на тривалість процедури депіляції. Віск дозволяє прискорити нанесення, тому видалення волосків займає менше часу. До того ж, віск зазвичай обходиться дешевше цукрової пасти. Останній по порядку, але не за значенням фактор полягає в ефективності. Розплавлений віск дозволяє захопити найдрібніші волоски. Якщо обробка здійснюється за допомогою цукрової пасти, то наносити склад часто доводиться двічі. У той же час результат при такому нанесенні буде ідеальним.

Який метод краще вибрати для депіляції? І ваксинг, і шугарінг мають схожі методиками проведення процедур, а їх ефективність багато в чому схожа. Єдиний нюанс, який потрібно пам'ятати, це дотримання правил проведення депіляції. Якщо процедура виконується фахівцями салону краси, то можна отримати впевненість у якісному і безпечному видаленні волосків. Майстри шугаринга салону краси Bloom своєму розпорядженні все необхідне, щоб ви залишилися задоволеними своїм рішенням. Постійне підвищення кваліфікації дозволяє їм застосовувати найдосконаліші техніки.

в інтернет-магазин Зателефонувати