Останні новини у beauty-сфері

Пілінги для обличчя: різновиди та особливості впливу на шкіру

Назад у блог
Пілінги для обличчя: різновиди та особливості впливу на шкіру
23 / 11 / 21

Під впливом зовнішніх та фізіологічних факторів шкіра може зазнавати раннього старіння. Однак широкий спектр косметичних процедур дозволяє мінімізувати його ознаки. Пілінг із застосуванням різних активних інгредієнтів дозволяє покращити якість шкіри, повернути їй сяйво та здоровий колір.

Процедура передбачає як відлущування відмерлих клітин шкіри, а й поступове їх оновлення. Залежно від використовуваної технології та складів, пілінг впливає на різні шари дерми. Завдяки цій косметичній процедурі активізується регенерація клітин, відновлення нормального пігментного складу, зморшки стають менш помітними.

Види косметичних пілінгів для обличчя

Мертві клітини мають властивість прилипати до поверхні шкіри, закупорювати пори, зменшувати еластичність та «заважати» регенерації шкіри. Сприяння оновленню епідермісу за допомогою пілінгу допомагає усунути ці проблеми, а також стимулювати базальний шар до синтезу нових клітин. Після відлущування ефект видно відразу: оновлена ​​поверхня шкіри набуває сяйва, стає м'якою, покращується колір обличчя.

Існують різні види косметичних пілінгів:

  • механічний із використанням абразивних косметичних засобів;
  • хімічний із застосуванням спеціальних розчинів кислот;
  • лазерний із використанням інноваційного обладнання.

Кожен з них має свої переваги та недоліки, відрізняються не лише ціною, а й результатом.

Механічний пілінг активізує мікроциркуляцію крові в судинах шкіри, посилює природний процес лущення і в порівнянні з іншими процедурами не має побічних ефектів. Підібрати абразивні засоби, виходячи з типу шкіри та завдання, досить просто. Як засіб пілінгу можуть використовуватися дрібно подрібнений кварцовий пісок, пемза, кісточки оливи або абрикоса або водорозчинні абразивні речовини, наприклад, кристали кухонної або морської солі, цукру.

Застосування останніх краще: їх можна використовувати у вигляді вологої пасти або в поєднанні з рослинними оліями. Даний вид пілінгу не рекомендований людям, які мають шкірні захворювання, що вражають поверхневу сполучну тканину, у тому числі вугровий висип та розацеа.

Хімічний пілінг передбачає нанесення відлущувальних кислотних агентів на шкіру, що призводить до часткового руйнування епідермісу та подальшого відновлення середніх та глибоких тканин. Це дозволяє усунути зморшки, кератоз, післязапальну гіперпігментацію, рубці, розтяжки, вугри та їх наслідки, атрофічні рубці. Хімічні реагенти проникають у різні по глибині шари шкіри залежно від концентрації та складу.

Для процедури використовуються різні кислоти, наприклад, саліцилова, молочна, гліколева, піровиноградна, інші фруктові кислоти, альфа-і бета-гідроксикислоти та їх похідні. Після першої ж процедури шкіра стає щільною, бархатистою на дотик, пружною. Однак, можуть спостерігатися побічні ефекти, тому проводити процедуру в домашніх умовах не рекомендується.

Лазерний пілінг - найшвидша і безболісна процедура, яка призначена для глибокого відлущування шкіри та стимулювання вироблення колагену. Він відмінно підходить для лікування рубців, ознак фотостаріння, позбавлення тонких ліній і зморшок, усунення розширених забитих пір. Його можна використовувати людям із чутливою шкірою та шкірними захворюваннями, на відміну від хімічного пілінгу. Перевагою даної процедури вважається відсутність контакту шкіри із сторонніми речовинами. Вплив на ороговілі шари здійснюється тепловою енергією, що генерується лазером.

пілінг для обличчяКласифікація пілінгів за глибиною проникнення

Залежно від сили впливу хімічні пілінги поділяється на три типи:

  • поверхневий з використанням м'яких кислот;
  • середній, із застосуванням гліколевої або трихлороцтової кислоти;
  • глибокий пілінг з використанням фенолу або трихлороцтової кислоти більшої концентрації.

Поверхневий пілінг дозволяє досягти гладкості шкіри та більш здорового кольору обличчя. Середній – підвищує пружність шкіри, допомагає позбутися неглибоких зморшок, відновлює здорове сяйво шкіри. Глибокий пілінг – найбільш складний з усіх існуючих, має потужний омолоджуючий ефект, проте має найбільшу кількість протипоказань.

Показання та протипоказання до застосування пілінгів

Косметичний пілінг рекомендований жінкам старше 35 років, які прагнуть зберегти здоровий, сяючий колір обличчя.

Загалом процедура пілінгу призначена для людей, які страждають від:

  • ознак фотостаріння шкіри;
  • вугрової висипки, акне та прищів;
  • розширених пір;
  • посттравматичних рубців, шрамів, келоїдів;
  • зниження тургору шкіри, тьмяного сірого кольору обличчя.

Для даної процедури існують певні протипоказання, зокрема наявність:

  • індивідуальної непереносимості використовуваних препаратів чи високу чутливість до них;
  • онкологічних захворювань;
  • хронічних захворювань серцево-судинної системи;
  • гострого перебігу вірусних інфекцій;
  • психічних розладів;
  • відкритих поверхневих ран.

Перед процедурою може бути потрібна консультація профільних фахівців. Також хімічний і лазерний пілінг не проводиться щодо молодих дівчат, вік яких не досяг 18 років, оскільки в юному віці оновлення шкірних покривів відбувається природним чином, а інтенсивний вплив на них може призвести до неприємних наслідків.

Пілінги для обличчя: краса та молодість вашої шкіри

Всі види пілінгу пропонує салон краси Bloomnails. Професіоналізм майстрів, якісне обслуговування, демократичні ціни, комфортна атмосфера, сучасне обладнання, інноваційні технології – це викликає бажання відвідувати салон знову і знову.

в інтернет-магазин Зателефонувати