Останні новини у beauty-сфері

Перманентний макіяж губ: все, що потрібно знати про процедуру

Назад у блог
Перманентний макіяж губ: все, що потрібно знати про процедуру
23 / 11 / 21

Перманентний макіяж дозволяє зробити акцент на рисах обличчя. Даним терміном позначається техніка стійкого макіяжу, яка застосовується для того, щоб приховати невеликі вади обличчя або підкреслити його переваги. Процедура виконується спеціальною машинкою для перманенту. Кольорові пігменти вводяться в поверхневий шар шкіри за допомогою мікроголки на глибину не більше 0,8 мм. Такі пігменти дуже делікатні. Вони складаються з натуральних компонентів та максимально сумісні зі шкірою, тому не викликають алергічних реакцій. Перевага таких пігментів – це поступове виведення організмом через певний період.

Повний комплекс послуг із нанесення перманентного макіяжу пропонує салон краси Bloomnails. Роботи проводяться швидко та якісно, ​​з використанням інноваційних технологій та сучасного обладнання.

Популярні техніки перманентного татуажу губ

Найбільш поширеною послугою косметичних салонів є перманентний макіяж губ. Існують різні техніки нанесення татуажу, що підбираються майстром залежно від бажаного результату. Найпопулярніші з них:

  • контурна техніка для надання губ більш чіткої форми;
  • контурна техніка з розтушовкою для вирівнювання кольору та наповненості губ;
  • 3D техніка для надання додаткового обсягу;
  • техніка naturelle для створення макіяжу у стилі нюд;
  • акварельна техніка для створення легкого максимально природного макіяжу;
  • ефект помади посилення барвистості губ.

Контурний перманентний макіяж призначений для зміни або промальовування форми губ, які раніше не піддавалися жодним косметичним процедурам. Він дозволяє вирівняти або намалювати контур, зробити його чіткішим, природнішим, приховати недоліки. Така процедура ідеально підходить для тих, хто не може обійтися без олівця для губ. Її різновидом є техніка з розтушовкою від контуру всередину – ідеальний варіант для тих, хто хоче підкоригувати форму та колір губ. Пігменти можуть використовуватися від ніжно-рожевих до насичено-пурпурових. Після процедури колір губ стає рівномірним, сповненим.

Перманентний макіяж у стилі "натюрель" ідеальний для тих, хто хоче відновити природний колір губ, не втручаючись у контур. Він включає методи заповнення і м'які краї, які дають надзвичайно природний результат глянцю. Для його виконання вибираються м'які, прозорі пігменти, що найбільше поєднуються з природним кольором.

Акварельна техніка найближча до попередньої. Вона не передбачає корекції контуру, але робить губи повнішими, яскравішими. Пігменти для цієї процедури зазвичай ніжні, пастельні. Такий татуаж вибирають ті, хто віддає перевагу природній красі, не обтяженій декоративною косметикою.

Татуаж губ з ефектом помади – найповніший метод. Дозволяє, крім виділення контуром, наповнити губи кольором. Завдяки такому макіяжу колір губ стає однорідним, яскравішим, як при використанні декоративної косметики. Татуаж з ефектом помади ідеально підходить для тих, хто прагне гламурного ефекту. В цьому випадку дія проводиться безпосередньо на слизову оболонку. Заповнюючи внутрішній об'єм зовнішні частини контуру залишаються світлішими. У такий спосіб створюється ілюзія більшого обсягу. Для процедури використовується широкий спектр відтінків – від яскраво-червоного до ближчого до природного.

Перманентний макіяж з ефектом 3D об'єму передбачає збільшення зовнішнього контуру на кілька міліметрів. За допомогою цієї процедури створюється оптична ілюзія яскраво виражених пухких губ. За рахунок гри світлотіні різних відтінків кольору з додаванням стратегічних світлових точок виходить чітко окреслений контур, що плавно переходить до внутрішньої частини губ для створення тривимірного ефекту.

перманентний татуаж губПротипоказання до процедури

Незважаючи на те, що пігмент вводиться в поверхневий шар дерми, процедура перманентного макіяжу має низку протипоказань:

  • вік молодше 18 років;
  • вагітність;
  • розлади нервової системи; епілепсія;
  • порушення функції печінки та нирок;
  • гіперчутливість чи непереносимість пігментів;
  • цукровий діабет;
  • хронічні захворювання органів дихання (наприклад, астма);
  • загострення захворювань інфекційного характеру

Для визначення реакцій на пігменти слід провести тестування за 48 годин до процедури.

Як і скільки гояться губи після процедури?

Тривалість періоду, протягом якого губи гояться після процедури, залежить від використовуваної техніки та кількості пігменту. Протягом першого тижня відзначаються різні прояви дискомфорту – набряки та свербіж. Приблизно на 3-4 тижні пігмент осідає на 30%, знижується різкість та інтенсивність татуажу, результат стає м'якшим, природнішим. Його дія залишається незмінною близько 6 місяців, поступово згладжуючись.

Цілком зникає приблизно протягом року, проте тривалість збереження перманентного макіяжу залежить від типу шкіри, звичок, способу життя. Наприклад, передчасне знебарвлення виникає під впливом хлору, солі, сонячного світла чи самої «природи» шкіри, яка може довго утримувати пігмент чи навпаки інтенсивніше нього реагує. У деяких клієнток перманентний макіяж до 5 років. Через рік після першої процедури проводиться корекція більш тривалого збереження ефекту.

Як доглядати за губами після татуажу

У першу добу з-під скоринок виступатиме лімфатична рідина, яку потрібно витирати хлоргексидином за допомогою вологих дитячих серветок або ватних тампонів.

Зняти припухлість шкіри та біль допоможуть холодні компреси та мазі з антибіотиками. Після процедури слід уникати перебування на сонці, гарячої, солоної, гострої їжі, використання сонцезахисних кремів та декоративної косметики. Надалі буде потрібно мінімальний догляд за допомогою спеціального засобу, який підбере майстер.

в інтернет-магазин Зателефонувати